Skip to main content
АНОНСИ – НОВИНИ – ОБ’ЯВИ – ПОВІДОМЛЕННЯ

ЯК ЗБЕРЕГТИ ТЕПЛО ТА НЕ ЗАХВОРІТИ У СИЛЬНІ МОРОЗИ

Цьогорічні сіічневі морози додають усім дискомфорту та загрожують переохолодженням, а інколи й обмороженням. Як допомогти організму зберігати тепло в сильний мороз, порадив професор, фізик Анатолій Пермінов.

Вчений пояснив, чому він рекомендує два шари одягу для виходу на вулицю в мороз – пише medikforum.

«Перший, або базовий, шар складається з натільної термобілизни, теплого светра і вовняних шкарпеток. Він захистить від втрат тепла при контакті з твердими холодними поверхнями й вбере зайву вологу. Зовнішній шар повинен продуватися і бути водонепроникним», – пояснив Пермінов.

Також вчений вказав, що важливо, щоб одяг вільно сидів. За словами Пермінова, між його шарами повинне бути повітря, оскільки це забезпечує теплоізоляцію і збереження тепла тіла в мороз.

Крім того, вільним повинне бути взуття. Тому зимове взуття завжди має бути на розмір більше фактичного. Додатково вчений порадив вкладати в нього устілки, які можуть бути синтетичними або з натуральної вовни. Вони будуть перешкоджати втраті тепла, яке відбувається, коли людина стоїть на холодній поверхні.

Говорячи про збереження тепла в мороз, вчений дав ще одну пораду.

«Зберегти тепло допоможе калорійне гаряче харчування: організм обігрівається за рахунок внутрішньої енергії, яка надходить з їжею. Не замерзнути допоможуть і швидкі рухи, але необхідно пам’ятати, що інтенсивні фізичні вправи без харчування можуть призвести до швидких втрат внутрішньої енергії тіла», – заявив вчений.

Нагадуємо: 

  • у нашому місті створені і функціонують у період холодів пункти оігріву. За потреби користайтесь їх послугами.
  • У випадку обмороження слід негайно звертатися за невідкладною медичною допомогою.

АНОНСИ. НОВИНИ. ПОВІДОМЛЕННЯ

Інші матеріали

Перейти до вмісту