Skip to main content
АНОНСИ – НОВИНИ – ОБ’ЯВИ – ПОВІДОМЛЕННЯ

ЩЕПЛЕННЯ ВІД ДИФТЕРІЇ БЕЗОПЛАТНО ПРОВОДИТЬСЯ У ПОЛІКЛІНІЦІ

Єдиний спосіб захиститися від дифтерії і попередити розвиток небезпечних ускладнень – вакцинація для дітей і ревакцинація для дорослих, яку слід проводити кожні 10 років. Наш медичний заклад у достатній кількості забезпечений вакциною для профілактики дифтерії та правця, щеплення проводиться безоплатно кваліфікованим медпрацівником у спеціально обладнаному кабінеті.

Щеплення від дифтерії та правця проводиться у кабінеті щеплень поліклініки ( цокольний поверх) за умови попереднього огляду пацієнтів лікарем терапевтом та його направленням

Як і будь-який лікарський препарат, вакцини можуть викликати реакції, проте ризик захворіти на дифтерію, яка становить реальну загрозу життю, набагато вищий, ніж ризик серйозної реакції на вакцину. Як показує практика, серйозні реакції на вакцини вкрай рідкісні. Побічні ефекти, такі як болісні відчуття і припухлість в місці ін’єкції або невелике підвищення температури, є звичайним явищем.

Тож зважаючи на небезпечність хвороби та низький рівень охоплення щепленнями в Україні,  МОЗ наголошує на необхідності вакцинації.

Довідково:

Дифтерія передається повітряно-крапельним шляхом. Коли дифтерійна бактерія потрапляє у дихальну систему, вона виробляє токсин, що руйнує тканини дихальної системи. Захворювання проявляється у вигляді ангіни, коли у горлі утворюються плівки, що можуть ускладнювати дихання та ковтання. Токсин може спричинити: слабкість, біль у горлі, лихоманку, набряк залоз на шиї. Токсин також може потрапити у кров і вразити серце, нирки та нервову систему.

Ускладнення від дифтерії можуть призвести до:

  • блокування дихальних шляхів;
  • пошкодження серцевого м’яза (міокардит);
  • ушкодження нерва (поліневропатія);
  • легеневу інфекцію (дихальну недостатність або пневмонію).

Під час епідемії дифтерії в Україні з 1991-го до 1998-го року, спричиненої низьким охопленням дітей вакцинацією та відсутністю ревакцинації дорослих, на дифтерію захворіли близько 20 тисяч людей, 696 з них померли.

(В інформації використані матеріали сайту МОЗ України http://moz.gov.ua)

ЯКІ ПРОПУЩЕНІ У ДИТИНСТВІ ЩЕПЛЕННЯ НЕОБХІДНО НАДОЛУЖИТИ У ДОРОСЛОМУ ВІЦІ

 

АНОНСИ. НОВИНИ. ПОВІДОМЛЕННЯ

Інші матеріали

Перейти до вмісту