Skip to main content
АНОНСИ – НОВИНИ – ОБ’ЯВИ – ПОВІДОМЛЕННЯ

У ПОЛІКЛІНІЦІ №11 ПРАЦЮЮТЬ МОБІЛЬНІ БРИГАДИ З ЗАБОРУ БІОЛОГІЧНОГО МАТЕРІАЛУ ДЛЯ ПРЛ-ТЕСТУВАННЯ

Як уже повідомлялось, з квітня місяця поточного року у КНП «Міська поліклініка №11» запроваджено виїзди мобільних бригад для забору біологічного матеріалу для ПРЛ-тестування у пацієнтів з підозрою на Covid-19.

У складі мобільних бригад – кваліфіковані медичні сестри та водій, які обслуговують пацієнтів Московського району за направленнями лікарів-терапевтів Центру первинної медичної допомоги поліклініки. Зважаючи на суттєве розповсюдження інфекційного захворювання, медичним працівникам доводиться працювати з великим навантаженням. При цьому вони щоденно повною мірою виконують запланований обсяг відвідувань пацієнтів за місцем проживання для забору біологічного матеріалу.

Візьміть до уваги! Достовірність результатів тестів, пацієнт має належним чином підготуватися. Пацієнтам рекомендовано:

  • За 3-4 години до передбачуваної маніпуляції відмовитися від вживання їжі, газованих напоїв і напоїв, що містять кофеїн, куріння, жувальних гумок.
  • За 6 годин до взяття мазка утриматися від використання лікарських розчинів для зрошення носоглотки, закапування носа, прийому препаратів, які розсмоктуються при вживанні.
  • Протягом 30-40 хвилин до здачі аналізу виключити прийом спреїв, пастилок для свіжості дихання.

Забір зразка біоматеріалу виконується без інвазивного втручання. Ніяких побічних ефектів та наслідків для організму дослідження не викликає.

Нагадуємо, що з метою нерозповсюдження вірусної інфекції прийом хворих з підвищеною температурою проводиться в будівлі поліклініки у кабінеті №1. Його ведуть чотири чергові лікарі-терапевти, які працюють у дві зміни (кабінет має окремий вхід з цокольного поверху). Крім того, працює кабінет забору біологічного матеріалу для ПЛР-тестування (також облаштований окремим входом).

Звертаємо увагу, що відповідно до нових стандартів надання медичної допомоги при COVID-19, ухваленим МОЗ України (наказ МОЗ України від 27.10.2020 №2438), скасована необхідність проходження додаткового тестування для завершення амбулаторно-поліклінічного лікування.

Адміністрація КНП «Міська поліклініка №11» ХМР

АНОНСИ. НОВИНИ. ПОВІДОМЛЕННЯ

Інші матеріали

Перейти до вмісту