Skip to main content

РОЗШИРЕНО РЕЄСТР БЕЗОПЛАТНИХ ЛІКІВ ПО УРЯДОВІЙ ПРОГРАМІ «ДОСТУПНІ ЛІКИ»

У відповідності до Наказу Міністерства охорони здоров’я України від 15 серпня 2019 року № 1805 розширено реєстр ліків, які отримують пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою.

Нова редакція Реєстру містить повний перелік препаратів, які підлягають реімбурсації. Їх кількість збільшилась на 14 позицій і становить 254 лікарські засоби (в тому числі: 195 – для лікування серцево-судинних захворювань, 45 – діабету ІІ типу, 14 – бронхіальної астми).

Кількість безоплатних ліків для пацієнтів зросла з 64 до 78. До Реєстру лікарських засобів, які підлягають реімбурсації, входять не тільки ліки вітчизняних фармацевтичних виробників, але й зарубіжних (країн ЄСта Ізраїлю).

На Урядовому порталі зазначають, що Національна служба здоров’я України вперше здійснювала формування Реєстру лікарських засобів, які підлягають реімбурсації (НСЗУ реалізує урядову програму реімбурсації з 1 квітня 2019 року). Завдяки використанню електронних інструментів оновлена програма «Доступні ліки» стала зручнішою і для пацієнтів, і для аптек. Аптека має один договір з НСЗУ на участь у програмі, пацієнт може отримати електронний рецепт у лікаря, якого обрав за декларацією, а отримати свої «Доступні ліки» можна у будь-якій аптеці, яка має договір з НСЗУ, – незалежно від свого місця проживання чи реєстрації.

Переглянути оновлений перелік лікарських засобів, які підлягають реімбурсації за урядовою програмою «Доступні ліки», можна за посиланням

Працює контакт центр НСЗУ, до цього можна звернутися з питань реалізації програми за телефоном 16-77.

Дізнатися більше про електронні рецепти у публікації сайту поліклініки

Адміністрація КНП «Міська поліклініка №11» ХМР нагадує пацієнтам, що виписка електронних рецептів проводиться лікарями-терапевтами у ході лікарських прийомів. Просимо звертатися за рецептами та отримувати ліки в аптеках-учасницях урядової програми «Доступні ліки».

АНОНСИ. НОВИНИ. ПОВІДОМЛЕННЯ

Інші матеріали

Перейти до вмісту