Skip to main content

ОНЛАЙН-ЗАПИС НА ПРИЙОМ ТА ВИКЛИК ЛІКАРЯ ДОДОМУ – ДО ПОСЛУГ ПАЦІЄНТІВ ПОЛІКЛІНІКИ

У результаті впровадження в комунальних медичних закладах міста Харкова системи електронного запису харків’яни отримали можливість  записуватися на лікарські прийоми та викликати лікаря додому через колцентри поліклінік та користуватися онлайн-записом. У КЗОЗ «Харківська міська поліклініка №11» уже більше місяця використовується попередній запис пацієнтів на прийом з використанням нових сервісів.

Електронна реєстратура, офіційний сайт поліклініки, функціонування сервісу для онлайн-запису, – усі ці новації до послуг пацієнтів. Їх впровадження роблять медичні послуги більш доступними та зручними для пацієнтів медичного закладу, суттєво економлячи їх час.

Медичні працівники освоюють нові комп’ютерні програми, розроблені в рамках проекту MedCard, відпрацьовують нові алгоритми запису пацієнтів на лікарські прийоми, перебудовують порядок ведення прийомів з урахуванням новацій.

Зміни у порядок запису пацієнтів вводяться поступово. Так, на даний час ще збереглися листки самозапису на прийом до фахівців жіночої консультації та лікаря-ендокринолога, залишається без змін порядок запису у стоматологічному відділенн рлдікдінікиі. До лікарів усіх інших спеціальностей попередній запис ведеться виключно через колцентр (по телефону) та реєстратуру (у разі особистого звернення пацієнта).

Медичні реєстратори предметно займаються створенням електронної бази даних пацієнтів. На теперішній час в неї внесено більше 40 тисяч мешканців мікрорайону, ця важлива робота продовжується.

Зважаючи, що впровадження новацій медики реалізують паралельно з виконанням звичних усталених обов’язків, виникають певні складнощі, що мають об’єктивне підґрунтя. Тож прохання до пацієнтів ставитися до цього з розумінням. Як правило, за короткий час у результаті проведення необхідних організаційних заходів усі питання вирішуються і забезпечуються ритмічна робота всіх структурних підрозділів.

Принагідно інформуємо, що відтепер пацієнти поліклініки мають можливість онлайн-запису на лікарські прийоми та виклику лікаря додому через веб-сайт поліклініки.

Хочемо зауважити, що процедура запису не складна. Попередньо необхідно зареєструватися на сайті (ввести певні відомості про себе, що дають змогу сформувати електронну картку), отримати пароль, яким можна користуватися для входу в систему.

Для підтвердження своїх персональних данних пацієнт повинен звернутися в реєстратуру поліклініки, маючи на руках документ, що посвідчує особу.

Процес запису на прийом передбачає вибір лікаря за спеціальністю (користувачу надається список із переліком спеціальностей фахівців поліклініки). А далі необхідно вибрати лікаря за прізвищем та вказати час, на який пацієнт бажає записатися на прийом (усі відомості про час прийому лікарів та про наявність вільних місць для запису завантажуються автоматично).

Після завершення процедури онлайн-запису на вказану під час реєстрації електронну пошту пацієнта надходить повідомлення з підтвердженням факту запису на лікарський прийом.

У разі необхідності відміни попереднього запису, зробленого через веб-сайт, пацієнт може скористатися функцією відміни запису, зайшовщи до персонального кабінету, або звернутися з цього приводу до реєстратури поліклініки.

Прийміть до уваги, що медичні картки пацієнтів, які записалися на прийом через веб-сайт, у кабінети лікарів завчасно передаються реєстраторами, таким чином, пацієнту немає потреби звертатися до реєстратури.

Запрошуємо користуватися сервісом онлайн-запису, який діє цілобово, додає зручності та економить час.

Адміністрація КЗОЗ «ХМП №11»

Перейти до вмісту