Skip to main content
АНОНСИ – НОВИНИ – ОБ’ЯВИ – ПОВІДОМЛЕННЯ

ОБСТРІЛЯНА “ГРАДАМИ”: ЯК ПРАЦЮЄ ПОШКОДЖЕНА ПОЛІКЛІНІКА №11 ХАРКОВА

Директорка КНП «Міська поліклініка №11» ХМР Олена Георгіївна Шаповалова розповіла кореспонденту «Суспільне Харків» про те, як  працює медзаклад у воєнний час.  Приводимо текст публікації.

Понад 80 тисяч жителів Салтівки та інших районів Харкова нині приймає поліклініка №11. Медзаклад відновив роботу, попри пошкодження від обстрілу РФ.

Російські окупанти будівлю обстрілювали двічі — у лютому та березні, розповідає директорка поліклініки Олена Шаповалова.

“На все життя у пам’яті буде картина — люди, які бігли з ринку, який поряд з нами. Кров, жах в очах у людей. У лікарів теж цей жах був, але вони швидко повставали з підлоги та почали свою роботу”, — говорить Шаповалова.

Вибуховою хвилею тоді розбило майже 80% вікон. Частину з них закрили металевими листами, розповідає директорка поліклініки.

“[Зруйнували] увесь наш ремонт, в який ми вложили душу. Для нас це був не просто ремонт, а показник того, що колектив дуже добре працює і зміг заробити на цей ремонт”, — каже Шаповалова.

Обстріли пошкодили й кабінет ендокринолога на третьому поверсі. Від удару снаряда там утворилась метрова діра. Її вже заклали цеглою, кабінет готують до ремонту.

Пошкоджена обстрілами РФ поліклініка №11 у Харкові. Фото: Олена Шаповалова

Шаповалова розповідає, лікарі у кабінети повернулись у червні.

“До цього ми надавали допомогу дистанційно, працювали у метро, у підвалах. Був черговий лікар, який працював вдома”, — каже Шаповалова.

Усе обладнання та документи вдалося зберегти. Директорка поліклініки говорить, матеріали для ремонту надає міськрада, допомагають й волонтери.

Зараз у поліклініці планують відновити електронний запис до лікарів. Щодня на прийоми приходять до 1500 тисячі пацієнтів, говорить директорка.

Пошкоджена обстрілами РФ поліклініка №11 у Харкові. Жовтень 2022 рік. Фото: Суспільне Харків

<iframe width=”1506″ height=”486″ src=”https://www.youtube.com/embed/62Z2DtLYzcA” title=”Як працює харківська поліклініка, в яку російські військові влучили двічі” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

 

АНОНСИ. НОВИНИ. ПОВІДОМЛЕННЯ

Інші матеріали

Перейти до вмісту