Skip to main content
АНОНСИ – НОВИНИ – ОБ’ЯВИ – ПОВІДОМЛЕННЯ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ЕПІЛЕПСІЄЮ

Епілепсія — це неврологічне захворювання, яке неможливо вилікувати, але за умови регулярного вживання ліків епілептичні напади можна стримувати.

З 2021 року препарати для лікування епілепсії включені до програми “Доступні ліки”. Пацієнти можуть отримати їх в аптеках безоплатно або з частковою доплатою. Наразі у програму входить 27 торговельних назв лікарських засобів із діючими речовинами “вальпроєва кислота”, “карбамазепін” та “ламотриджин”. 5 з них – безоплатні (перелік препаратів можна переглянути тут: https://bit.ly/3wElrLT).

Як отримати “Доступні ліки” людям з епілепсією:

  • Щоб отримувати препарати за програмою “Доступні ліки”, необхідний електронний рецепт. Е-рецепт для пацієнтів із епілепсією зможе виписати невролог або психіатр – в тому числі і дитячі лікарі за цими спеціальностями.
  • Тож необхідно звернутись до свого лікуючого лікаря за електронним рецептом. Якщо лікуючого лікаря немає – потрібно його обрати в будь-якому медичному закладі, який має договір з НСЗУ за напрямом амбулаторної допомоги та відповідного фахівця. Щоб потрапити на первинну консультацію до невролога для встановлення діагнозу та складання індивідуального плану лікування безоплатно, потрібно електронне направлення. Його зможе виписати сімейний лікар. Для звернення до психіатра електронне направлення не потрібно.
  • З електронним рецептом пацієнт обирає будь-яку аптеку, в будь-якому регіоні країни. А це – майже 11 000 аптек та аптечних пунктів по всій країні. Знайти найближчу аптеку можна за допомогою дашборду https://bit.ly/3uKmxqE.

Джерело – https://www.facebook.com/nszu.ukr

АНОНСИ. НОВИНИ. ПОВІДОМЛЕННЯ

Інші матеріали

Перейти до вмісту