Skip to main content
АНОНСИ – НОВИНИ – ОБ’ЯВИ – ПОВІДОМЛЕННЯ

КЛІНІКО-ЛАБОРАТОРНА ДІАГНОСТИКА ТА ЇЇ ЗНАЧЕННЯ ПРИ ПРОФІЛАКТИЧНИХ ОГЛЯДАХ ЖІНОК ЛІКАРЯМИ-ГІНЕКОЛОГАМИ

Про клініко-діагностичні дослідження, що практикуються у ході профілактичних гінекологічних оглядах жінок, їх періодичність та значення для збереження жіночого здоров’я йдеться у публікації, підготовленій  завідувачем клініко-діагностичної лабораторії КНП “Міська поліклініка №11″ХМР Людмилою Тимчук.

У кожної другої жінки є проблеми з гінекології, а стан кожної третьої наполегливо вимагає детального дослідження на предмет наявності онкозахворювань. Тому раз на пів року жінки повинні проходити профілактичний медогляд. Сюди входить  бактеріоскопічне і цитологічне дослідження мазку із піхви і шийки матки під мікроскопом.

В мазку підраховується кількість лейкоцитів для виключення збудника інфекції. В мазку також можна виявити гриби (кандидоз – молочниця), «ключові клітини» – бактеріальний вагіноз, гарднерельоз, зміну нормальної мікрофлори піхви, трихомонади, гонококи.

Обов’язковий етап медогляду жінок – діагностика патології шийки матки. Навіть якщо нічого не турбує і неозброєним оком шийка матки здається незмінною, жінка повинна регулярно (кожен рік) проходити цитологічне дослідження зішкрібу з шийки матки. В цих мазках можна виявити онкоклітини.

Усі перелічені дослідження проводять професіональні лікарі-лаборанти першої та вищої категорій, які працюють у клініко-діагностичній лабораторії
КНП «Міська поліклініка №11» ХМР.

 

Перейти до вмісту