Skip to main content
АНОНСИ – НОВИНИ – ОБ’ЯВИ – ПОВІДОМЛЕННЯ

COVID-19: ЯК ПАЦІЄНТУ ОТРИМАТИ ДОПОМОГУ

Алгоритм дій людини, в разі появи у неї симптомів COVID-19, таких як лихоманка, кашель, задишка, утруднене дихання, – роз`яснення НСЗУ, надане на брифінгу 03.09.2020.

Зателефонувати до свого лікаря, з яким укладено декларацію. Йти до лікаря на прийом не потрібно. За необхідності лікар спрямує до вас мобільну бригаду для взяття аналізів для тестування на COVID-19. Пацієнт не має самотужки шукати, де пройти тестування та самостійно йти до лабораторії. Мобільна бригада зобов’язана приїхати до нього додому.

Якщо ви не маєте свого лікаря, або ваш лікар відмовив вам у виклику мобільної бригади попри наявність у вас симптомів, необхідно зателефонувати на регіональну телефонну «гарячу лінію» з питань COVID. Тоді бригаду викличе диспетчер обласної «гарячої лінії». Номер телефону можна знайти на сайті НСЗУ, на сайті covid19.gov.ua.

Результати тестування повідомлять вам та вашому лікарю.

У разі підтвердження діагнозу ваш лікар надасть вам рекомендації щодо самоізоляції та лікування в домашніх умовах, якщо перебіг захворювання легкий. Або порекомендує звернутись до лікарні, якщо перебіг важкий. Особи, які контактували з вами, також мають пройти тестування на COVID-19.

В разі якщо у вас критичний стан (утруднене дихання, висока температура) – телефонуйте до «швидкої». Бригада екстреної меддопомоги оцінить стан вашого здоров’я на місці виклику та за необхідності привезе вас до лікарні, визначеної в регіоні для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою.

Якщо за висновком бригади ЕМД ви не потребуєте госпіталізації, вам нададуть необхідну медичну допомогу на місці та рекомендації стосовно самоізоляції. А також направлять до вас мобільну бригаду для забору зразків для тестування.
Якщо вас госпіталізували, ви маєте знати, що в безоплатний пакет послуг з лікування пацієнтів з COVID-19 у медзакладах включено:

📌 тестування на COVID-19
📌 лабораторні та інструментальні дослідження
📌 меддопомога відповідно до галузевих стандартів
📌 киснева підтримка, інтенсивна терапія та підключення до ШВЛ або ЕКМО за необхідністю
📌 медикаментозна терапія та знеболення за потреби консультації лікарів інших спеціальностей.

Усі ліки, які передбачені національним протоколом лікування COVID-19, включено до тарифу, за яким НСЗУ оплачує послуги медзакладів. Лікування для пацієнта є безоплатним.

АНОНСИ. НОВИНИ. ПОВІДОМЛЕННЯ

Інші матеріали

Перейти до вмісту