Skip to main content
АНОНСИ – НОВИНИ – ОБ’ЯВИ – ПОВІДОМЛЕННЯ

Інформаційні технології приходять на службу медицині

У діяльності КЗОЗ «Харківська міська поліклініка №11» очікуються суттєві нововведення. Незабаром пацієнти зможуть користуватися послугами сучасного колл-центру та отримують доступ до онлайн-запису на лікарські прийоми.

Як відомо, у нашому місті вже більше року триває впровадження інформаційних технологій у роботу поліклінічних медичних закладів, що було ініційовано Департаментом охорони здоров’я Харківської міської ради.  Пілотний проект під назвою «Електронна реєстратура для медичних закладів м. Харкова» був успішно реалізований у поліклініці №8, яка обслуговує мешканців Олексіївського житлового масиву. Наразі цей досвід розповсюджується на інші медичні установи, включаючи й поліклініку №11.

Найближчим часом робота реєстратури поліклініки наповниться новим змістом: запрацює IP-телефонія, почне  використовуватися комп’ютерна техніка, реєстратори долучаться до спеціального програмного забезпечення.

Автоматизація процесів запису на прийом і виклику лікаря додому сприяють впорядкуванню черг та економії часу пацієнтів, тим самим роблячи медичну допомогу більш доступною. Саме у цьому й полягає основне завдання нововведень.

Партнерами працівників медичних установ у цій справі стали  фахівці КП «Міський інформаційний центр», які займаються впровадженням медичної інформаційної системи MedCadrPlus в медичних установах нашого міста (її авторство належить групі харківських IT-спеціалістів).

«Працівники поліклініки проходять спеціальне навчання, освоюють нові підходи, готуючись до роботи в нових умовах, – повідомляє головний лікар поліклініки №11 Олена Шаповалова. – Паралельно ми займаємося створенням веб-сайту нашої медичної установи, що сприятиме налагодженню широкого інформування пацієнтів про діяльність колективу. Впевнена, що очікувані зміни слугуватимуть нашій головній меті – надання якісної та ефективної медичної допомоги харків’янам, здоров’ям яких ми опікуємося не лише згідно своїх професійних обов’язків, але й за покликом душі».

На знімку: головний лікар поліклініки №11 на презентації проекту “Електронна реєстратура для медичних установ м. Харкова”

АНОНСИ. НОВИНИ. ПОВІДОМЛЕННЯ

Інші матеріали

Перейти до вмісту