Skip to main content

ФЛЮОРОГРАФІЧНЕ ОБСТЕЖЕННЯ – ШЛЯХ ДО РАННЬОГО ВИЯВЛЕННЯ ЗАХВОРЮВАННЯ

Туберкульоз – соціально-небезпечна інфекційна хвороба. Третина людства інфікована туберкульозом. Вирішальна роль у виявленні початкових форм туберкульозу належить флюорографічному обстеженню, саме тому рекомендовано раз на рік обов’язково робити флюорографію, – звертають увагу пацієнтів медики.

У КЗОЗ “Харківська міська поліклініка №11” функціонує флюорографічний кабінет, оснащений сучасним малодозовим цифровим флюорографом. З його допомогою вдається розпізнати хворобу, коли вона ще ніяк себе не проявляє або маскується під грип, бронхіт, інші захворювання.

Туберкульоз – інфекційне захворювання, викликане різними видами мікобактерій, яке передається в основному повітряно-краплинним шляхом (при кашлі, чханні або розмові від хворого туберкульозом).

Основні джерела інфекції: хворі відкритою формою туберкульозу, а також молочні та м’ясні продукти від хворих на туберкульоз тварин.

Смертність від туберкульозу в Україні вища за смертність від інших інфекційних хвороб і щорічно складає 10 тис. випадків. Туберкульоз вражає усі органи людини. Збудник туберкульозу характеризується стійкістю в довкіллі, тривалою життєздатністю і пристосовністю до багатьох протитуберкульозних лікувальних засобів.

При тривалому (протягом 2-3 тижнів) кашлі, слабкості, підвищеній температурі і пітливості вночі обов’язково звернетеся за консультацією до медичної установи. Запорука успішної боротьби проти туберкульозу – раннє виявлення захворювання. Ведіть здоровий спосіб життя, зміцнюйте свій імунітет. Не купуйте продукти на стихійних ринках: вони можуть бути заражені туберкульозом.

Пам’ятаєте, що туберкульоз виліковний!

Шановні пацієнти! Запрошуємо Вас пройти флюорографічне обстеження, яке проводиться в кабінеті флюорографії поліклініки  (1 поверх, кабінет № 9, режим роботи: понеділок – п’ятниця 08.00 – 17.45, субота 08.00 – 17.30.

Адміністрація КЗОЗ “ХМП №11″

АНОНСИ. НОВИНИ. ПОВІДОМЛЕННЯ

Інші матеріали

Перейти до вмісту