Skip to main content
АНОНСИ – НОВИНИ – ОБ’ЯВИ – ПОВІДОМЛЕННЯ

У ПОЛІКЛІНІЦІ №11 ПРОЙШЛА ЧЕРГОВА ЗУСТРІЧ З ВЕТЕРАНСЬКОЮ ГРОМАДСЬКІСТЮ

Адміністрація поліклініки провела зустріч з активістами ветеранської організації Московського району з метою інформування про  роботу медзакладу.

Перед присутніми виступили головний лікар КНП «Міська поліклініка №11» ХМР О.Г. Шаповалова, заступник головного лікаря з медичної частини С.А. Григор’єва та заступник головного лікаря з первинної медичної допомоги Т.М. Округова.

Представникам ветеранської організації були надані детальні пояснення з приводу змін, що привнесені  у порядок надання медичних послуг в рамках впровадженням другого етапу медичної реформи. Зокрема, йшлося про електронні направлення, які  відтепер надаються пацієнтам для отримання консультацій лікарів-фахівців та проведення обстежень, розширення урядової програми «Доступні ліки» тощо.

Була звернена увага на новації, що стали можливими завдяки реалізації реформи міської медицини, яка проводиться під патронатом Харківського міського голови Г.А. Кернеса.  Її важливою складовою є автоматизація процесів у медичних закладах, завдяки яким пацієнти отримують доступ до зручних електронних сервісів, економлячи свій час.

Так  у поліклініці впроваджений і успішно функціонує електронний запис на прийом та виклик лікаря додому. Медзаклад використовує сервіси медичної інформаційної системи Helsi, що надає пацієнтам цілий спектр можливостей.

Нещодавно поліклініка отримала планшет зі спеціальним програмним забезпеченням, яке дозволяє отримувати послугу онлайн сурдоперекладу у ході відвідування поліклініки пацієнтами з вадами слуху.

Під час зустрічі керівництва поліклініки та ветеранів були проаналізовані результати проведеної роботи по наданню медичної допомоги важкохворим пацієнтам за місцем їх проживання.  Починаючи з квітня поточного року, 87 нетранспортабельних  людей  старшого віку були відвідані лікарями-терапевтами  та медичними сестрами вдома, проведено їх медичний огляд, зроблені електрокардіограми, клінічні аналізи.  Ці заходи схвально оцінені  пацієнтами та членами їх родин. Свій внесок у організаційні моменти внесли і представники районної ветеранської організації, які долучилися до складенні списків тих, хто потребує меддопомоги вдома.

Увага присутніх була звернена на епідеміологічну ситуацію, пов’язану з коронавірусною інфекцією, було надано інформацію про  необхідність дотримання вимог особистого захисту з метою  уникнення зараження.

За оцінкою голови районної ради ветеранської організації  Московського району Н.М. Кононенко, тісна співпраця з медичними працівниками поліклініки №11, спільні справи і увага, що приділяється ветеранам особисто головним лікарем О.Г. Шаповаловою та її колегами, допомагає їм зберігати здоров’я та отримувати ефективну медичну допомогу.

На знімку: представники ветеранської організації під час зустрічі

Перейти до вмісту