Skip to main content

УРЯДОВА ПРОГРАМА «ДОСТУПНІ ЛІКИ»: РОЗШИРЕНО РЕЄСТР ЛІКАРСЬКИХ ПРЕПАРАТІВ

Міністерство охорони здоров’я опублікувало оновлений список препаратів, які пацієнти можуть отримати безкоштовно або з незначною доплатою за програмою “Доступні ліки”.

З серпня поточного року лікарі КЗОЗ «Харківська міська поліклініка №11», приймаючи пацієнтів, роблять призначення та виписують рецепти в рамках діючої програми «Доступні ліки» виходячи з оновленого реєстру (його можна переглянути за посиланням).

Реєстр розширено на 42 препарати, тож віднині до нього загалом входить 199 лікарських препаратів 43 виробників. Показово, що 21 виробник представляє країни Євросоюзу , 17 – України, 4 – Індії, 1 – Ізраїлю.

Повідомляється, що у новому реєстрі стало на 33 позиції більше для пацієнтів, які хворіють на серцево-судинні захворювання, 5 – на діабет II типу, 4 – бронхіальну астму в порівнянні з попередніми місяцями.

Програма «Доступні ліки» була започаткована у квітні 2017 року. Уряд держави визначив її мету як вирішення одного з ключових завдань – покращання добробуту українців і подовження тривалості життя в Україні. Медпрацівники КЗОЗ «ХМП №11» активно включились у роботу по реалізації програми, проводять широку роз’яснювальну роботу та відпрацювали алгоритм проведення прийомів та виписку рецептів пацієнтам. Програмою скористалась значна кількість пацієнтів нашого медичного закладу.

АНОНСИ. НОВИНИ. ПОВІДОМЛЕННЯ

Інші матеріали

Перейти до вмісту