Skip to main content
АНОНСИ – НОВИНИ – ОБ’ЯВИ – ПОВІДОМЛЕННЯ

ПРО СИТУАЦІЮ З ЗАБЕЗПЕЧЕННЯМ ПРЕПАРАТАМИ ІНСУЛІНУ

  Адміністрація КНП «Міська поліклініка №11» ХМР доводить до відома громадськості інформацію про ситуацію, що склалася з забезпеченням препаратами інсуліну пацієнтів, які потребують інсулінотерапії.

Потреба у фінансуванні для 100-відсоткового забезпечення хворих, які обслуговуються у поліклініці №11, препаратами інсуліну становить 4 млн 800 тис. грн. На відпуск безкоштовних рецептів на препарати інсуліну цільове бюджетне фінансуванням міській поліклініці №11 на початку 2018 року склало 1 млн 464 тис. 180 грн. Таким чином,  виділена сума покриває лише 30 відсотків від реальної потреби. Ці гроші розподілені на 12 місяців, забезпечення пацієнтів проводиться пропорційно отриманим коштам.

Така ситуація характерна для всіх комунальних медзакладів м. Харкова, про що неодноразово заявляли керівники Департаменту охорони здоров’я міськради. Про це йшлося і на останній прес-конференції Харківського міського голови Геннадія Кернеса, який зазначив: «Цього року Харків отримав з держбюджету лише 30 відсотків необхідного фінансування на закупівлю інсуліну. Ми отримали всього 22 млн грн. із 62 млн., недоотримано 40 млн грн.». Також від додав, що місто буде чекати на дофінансування, бо міський бюжет не в змозі перекрити нестачу в такому розмірі.

Наразі медпрацівники поліклініки не мають змоги видавати пацієнтам рецепти на безкоштовне отримання препаратів інсуліну. Сподіваємось, що ця ситуація буде виправлена і медзаклади міста отримають додаткове фінансування на життєво необхідні препарати для людей, хворих на інсулінозалежну форму діабету.

Адміністрація поліклініки №11

 

АНОНСИ. НОВИНИ. ПОВІДОМЛЕННЯ

Інші матеріали

Перейти до вмісту