Skip to main content

МЕДИЧНІ ПРАЦІВНИКИ ПОЛІКЛІНІКИ ПРОЙШЛИ ТРЕНІНГ З НАДАННЯ ПЕРШОЇ НЕВІДКЛАДНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

Статистика свідчить, що за умови своєчасного надання екстреної медичної допомоги в Україні щороку можливо рятувати до 30 – 40 тисяч осіб. Від того, наскільки своєчасно і грамотно надана перша невідкладна допомога, багато в чому залежать результати подальшого лікування, а в ряді випадків і життя потерпілого.

Тому на базі  КНП «Міська поліклініка №11» ХМР завдяки КЗОЗ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» був проведений тренінг з надання першої невідкладної допомоги, який пройшов за участі лікарів різних спеціальностей нашого медзакладу.

Організатори ставили за мету закріпити та відпрацювати алгоритми дій при наданні першої невідкладної допомоги у відповідності до сучасних міжнародних стандартів.

У центрі уваги були питання невідкладних станів та екстреної допомоги у випадках, коли людина раптово захворіла або постраждала, на місці пригоди. У рамках тренінгу медики опановували навики, які допоможуть правильно діяти в перші хвилини після виявлення потерпілого, щоб не втратити дорогоцінний час до приїзду швидкої. Прийоми реанімації переважно відпрацьовувалися на навчальному манекені-тренажері та умовних пацієнтах.

За оцінкою учасників тренінгу, вони отримали багато нової інформації та закріпили низку навичок, які, без сумніву, стануть у нагоді і сприятимуть наданню кваліфікованої невідкладної допомоги.

Звертаємо увагу, що екстрену медичну допомогу повинні вміти надавати всі громадяни, бо ніхто не застрахований від можливості стати свідком нещасного випадку. Лікарі медзакладу сприяють поширенню необхідних для цього знань, постійно проводячи санітарно-просвітницьку роботу.

У найближчих планах – проведення тематичних лекцій з надання першої невідкладної допомоги. Серед аудиторії, на яку вони розраховані, – представники районної ветеранської організації Московського району. Цій категорії пацієнтів медики приділяють особливу увагу. Літні люди будуть докладно поінформовані про симптоматику загрозливих станів, які можуть викликати пагубні наслідки для їх здоров’я.

Колектив поліклініки вдячний керівництву КЗОЗ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» за сприяння у проведенні тренінгу та сподівається на подальшу співпрацю.

 

АНОНСИ. НОВИНИ. ПОВІДОМЛЕННЯ

Інші матеріали

Перейти до вмісту