Skip to main content
АНОНСИ – НОВИНИ – ОБ’ЯВИ – ПОВІДОМЛЕННЯ

В полі зору – медичне обслуговування ліквідаторів аварії на ЧАЕС

На засіданні медичної ради поліклініки, що відбулося 26 квітня 2017 року у міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф, велась мова про медичне обслуговування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Медпрацівниками КЗОЗ «Харківська міська поліклініка №11» обслуговується 444 особи, що мають статус ліквідаторів аварії на ЧАЕС, включаючи переселенців з зони радіаційного забруднення та сімох дітей. Ця категорія пацієнтів потребує особливої уваги і дієвої медичної допомоги.

На засіданні медичної ради йшлося про результати проведених профілактичних медоглядів, які тривали впродовж трьох місяців (з початку лютого до кінця квітня) і щойно завершились.

«Кардіологічне та неврологічне лікування – саме ці два медичних профілі є найбільш затребуваними серед пацієнтів-чорнобильців, – зазначила заступник головного лікаря по медичній роботі Світлана Розумович. – Профілактичні огляди, оздоровлення, амбулаторне лікування та направлення на лікування в умовах стаціонару, – все це до послуг людей, які втратили здоров’я в результаті техногенної катастрофи.

Через органи соціального захисту їм виділяються безкоштовні медикаменти. У першому кварталі поточного лікарями поліклініки виписано 315 рецептів на суму, що становить більше 57,8 грн.

Щомісячно проводиться видача ордерів для стаціонарного лікування у Харківському обласному спеціалізованому диспансері радіаційного захисту населення та спеціалізованому відділенні Харківської студентської лікарні №20.

Довідково:

За інформацією КЗОЗ «Харківський міський центр здоров’я» на 01.04.2017 р. в м. Харкові перебуває на обліку 4890 чоловік, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Серед дорослих зареєстровано 3 684 ліквідаторів наслідків аварії, 613 евакуйованих із зони відчуження та 510 переселенців із забруднених територій, 83 особи 4 групи спостереження старше 18 років, дітей до 18 років – 820 осіб.

Серед постраждалих, які мешкають в м. Харкові 2 802 дорослих та 34 дитини мають інвалідність, в т.ч. у 2624 дорослих інвалідність пов’язана з аварією на ЧАЕС.

Диспансерне спостереження та медичну допомогу дорослому населенню, що постраждав внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, надають в КЗОЗ “Харківський обласний клінічний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення”, за адресою вул. Новгородська, 85, дитячому населенню – в ДУ “Інститут охорони здоров’я дітей та підлітків НАМН України”, за адресою м Харків, просп. Ювілейний, 52-а.

Перейти до вмісту