Skip to main content

У поліклініці №11 реалізується урядова програма «Доступні ліки». З 13 квітня поточного року розпочато видачу рецептів пацієнтам. Дізнайтеся більше…

Колектив медпрацівників КУОЗ «Харківська поліклініка №11» включився у виконання урядової програма “Доступні ліки”. Про алгоритм співпраці медиків та пацієнтів інформує заступник головного лікаря по медичній частині Світлана Розумович.

Як відомо, механізм відшкодування вартості ліків (реімбурсації) поширюється на серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу та бронхіальну астму, які ефективно лікуються на амбулаторному рівні, –  нагадує Світлана Анатоліївна.- У відповідності до прийнятої урядом програми «Доступні ліки» наші пацієнти зможуть отримувати ліки безкоштовно або з незначною доплатою.

Керівництвом поліклініки проведені всі необхідні організаційні заходи, спрямовані на забезпечення реалізації програми і створення комфортних умов для пацієнтів, які будуть стають її учасниками.

Пацієнти, які потребують забезпечення названими лікарськими препаратами, повинні отримати відповідні рецепти, виписані фахівцями поліклініки. З цією метою можна звернутися, записавшись на прийом лікарів наступних спеціальностей:

  • дільничний терапевт;
  • кардіолог;
  • пульманолог;
  • ендокринолог;
  • невропатолог.

Отримавши рецепт, пацієнт повинен відвідати аптечний заклад, де йому видаються призначені ліки безкоштовно або за умови певної доплати. Наразі ці рецепти обслуговує аптечний кіоск № 216, який знаходиться у вестибюлі поліклініки №11. З часом планується розширення мережі аптек, залучених до реалізації програми « Доступні ліки».

Міністерство охорони здоров’я України своїм наказом № 360 від 3 квітня 2017 року затвердило реєстр лікарських засобів для лікування серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та цукрового діабету ІІ типу, вартість яких підлягає відшкодуванню. У ньому міститься 157 торгових найменувань препаратів.

Названим документом регламентовано розмір відшкодування вартості добової дози препарату, розмір відшкодування вартості за упаковку, а також сума доплати за неї.

Реєстр містить такі дані щодо препаратів, як міжнародна непатентована названа (МНН), торгова назва лікарського засобу, форма випуску, дозування, кількість одиниць лікарського засобу в упаковці, код анатомічно-терапевтично-хімічної класифікації (АТС), назва виробника, країна, номер реєстраційного посвідчення на ліки, дата закінчення їх терміну дії, оптово-відпускна ціна за упаковку, роздрібна ціна, добова доза, рекомендована Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ).

Ознакомитися з реєстром можна на сайті Міністерства охорони здоров’я України

Довідково:

Серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу та бронхіальна астма залишаються найбільш розповсюдженими захворюваннями, негативно впливають на якість життя пацієнтів. Дані медичної статистики свідчать, що смертність від серцево-судинних хвороб складає 65% від загальної смертності населення в Україні , на діабет ІІ типу страждає майже один мільйон осіб, українців, хворих на бронхіальну астму зареєстровано 210 тис.

АНОНСИ. НОВИНИ. ПОВІДОМЛЕННЯ

Інші матеріали

Перейти до вмісту